مدرسون لتعليم متناغم عبر الثقافات

استضافت إدارة كلية المجتمع في قطر، ومعها نخبة من الأستاذة والطلاب المتميزين، لجنة من مؤسسة تعلم (مدرسون لتعليم متناغم عبر الثقافات) يوم الثلاثاء الموافق 22 نوفمبر 2016، وتكونت اللجنة من 17 معلم ومنسق من مدارس وكليات وجامعات امريكيا مختلفة.

دار بين الجمع حوار وتبادل فكري عن النظم التعليمية وعن الأهداف والقيم المشتركة؛ متطرقين إلى مواضيع هامة تخص توجه الكلية العام منها: إعداد القوى العاملة، التعليم عن طريق تكنولوجيا الاتصالات الرقمية، تشجيع تنمية مواهب الإناث في العلوم العالمية والتكنولوجيا والهندسة والرياضيات.

وفي ختام الحدث، تطرقا الكلية ومؤسسة تعلم إلى سبل للتعاون التي شملت نظام تبادل لأعضاء هيئة التدريس، والتحديات التي تواجهها داخل الفصول وتبادل للخبرات الثقافية.

CCQ Leadership, Faculty and Students welcomed a team of 17 teachers and administrators from the TEACH organization (Teachers Educating Across Cultures in Harmony) met at the Community College of Qatar (CCQ) faculty and student leaders to do round table discussions on Tuesday November 22nd, 2016. This was an educational exchange of ideas about the challenges the college faces and common goals and values.

The discussion topics that were covered had to do with workforce preparedness, education through digital communication and technology, and promoting increased diversity of the global Science, Technology, Engineering and Math talent pool for females. At the conclusion of the event both CCQ and TEACH outlined a series of steps for collaboration that included faculty exchange, the challenges faced in the classroom and sharing of cultural experiences.