كلية المجتمع في قطر تفتتح المعرض المهني السنوي السادس

الدوحة – 4 أبريل 2017

افتتحت كلية المجتمع في قطر اليوم المعرض المهني السنوي السادس لطلاب وطالبات الكلية بمبنى البنين بمنطقة لوسيل، والذي سيُعقد اليوم الثاني منه غدًا بمبنى لوسيل للبنات. ويأتي عقد المعرض المهني في إطار حرص الكلية على تلبية الاحتياجات المتطورة والمتزايدة لسوق العمل في الدولة نحو تحقيق أهداف رؤية قطر الوطنية 2030.

وقد شهد المعرض، الذي تنظمه كلية المجتمع برعاية شركة قطر للبتروكيماويات (قابكو)، إقبالًا من طلاب وطالبات الكلية، حيث ضم المعرض ما يزيد على 40 مؤسسة حكومية وشبه حكومية وبنوك لعرض فرص العمل المتاحة لديها على طلاب وطالبات الكلية.
وخلال جولته عبر أجنحة المعرض، توجه الدكتور إبراهيم النعيمي، رئيس كلية المجتمع، بالشكر للجهات المشاركة في المعرض وتعرف على ما تقدمه من فرص واعدة لطلاب الكلية.
ومن جهتهم، أكد طلاب الكلية على أهمية المعرض في التعرف على احتياجات ومتطلبات سوق العمل القطري، واستكشاف المسارات الوظيفية التي تناسب مؤهلاتهم ومهاراتهم، وكذلك خلق قنوات للتواصل مع مسؤولي الموارد البشرية بالجهات المختلفة، الأمر الذي يعزز من فرص التحاقهم بإحدى هذه الجهات.

جدير بالذكر أن وزارة التعليم والتعليم العالي قد أعلنت أنها ستفتح باب التعيين المباشر لخريجي كلية المجتمع خلال المعرض لعدد من الوظائف المتاحة لديها حاليًا.

وتعقد الكلية، بالتعاون مع مبادرة "عدسة شبابية" مسابقة للتصوير على هامش المعرض، حيث سيتم منح جوائز للطلاب الذين يلتقطون أفضل صور لفعاليات المعرض.

CCQ Inaugurates the 6th Annual Career Fair

The Community College Qatar (CCQ) inaugurated the sixth edition of its 6th Annual Career Fair on Tuesday at the Lusail Male Campus, which will continue tomorrow at the Female Campus. The main aim of the career fair is to meet the modern and developing needs of the country's job market.

The Fair, organized by CCQ and sponsored by Qatar Petrochemical Company (QAPCO), featured over 40 governmental and semi-governmental institutions and banks that showcased career opportunities for CCQ students.

Touring the exhibition, Dr. Ibrahim Al-Naimi , CCQ President, was introduced to the promising opportunities offered by the participating entities, and praised their valuable efforts and participation in the Fair.

CCQ students stressed on the significance of such events in familiarizing them with the needs and requirements of the job market, as well as introducing them to different career paths that match their skills and qualifications while networking with human resources representatives.

On the other hand, the Ministry of Education and Higher Education announced the opening of direct recruitment during the Fair for CCQ graduates in a number of its current vacancies.